Det första och absolut viktigaste är att köpa lösdelar av mig! ;-)
Ta reda på allt du behöver för att sminka dig som: Mastixlim, Vattensmink eller icke fettbaserat smink. Hårtork, Pensel, Flytande latex, skumgummisvamp och en tallrik att lägga smink och latex på. Här har jag valt olik färg på lösdelarna eftersom det var det jag hade på lager ;-)
 
 
 
  Lägg fram allt du behöver så att du har sakerna nära tillhands. Börja sedan och sminka lösdelarna så mycket som möjligt då det är lättare att sminka så innan man sätter fast dem. Jag föredrar i de flesta fall att ha hudfärgade lösdelar. Då är det lättar att få samma nyans på lösdelarna och sin egen hud när man har samma bakgrunds-nyans.    
         
  Jag grundsminkar först delarna med samma färg. Här använder jag vattenbaserat smink. Det fungarar jättebra i de flesta fall men på flintskallighättan på bilden som har en glansig yta är det lite svårt att få jämnt men på huden och lösdelarna går det utmärkt!    
         
  När jag grundat lösdelarna fyller jag i fördjupningar med mörkt smink för att förbättra skuggorna    
         
  Här tar jag lite ljusare smink på de upphöjda partierna på lösdelarna.    
         
  Jag suddar det ljusa sminket med fingret så det smälter in i skuggorna och kanten inte framträder så mycket. Om man vill kan man ta och måla små leverfläckar i brunt och lägga små nyanser av grönt, blått och rött i huden men det är lite överkurs.    
         
 

När lösdelarna är sminkade kan du börja sminka på de ställen som är svåra att komma åt när lösdelarna är fastlimmade som runt ögon och näsa

   
         
 

Här tar jag vit kajalpena och målar kanten mellan ögonfransar och ögat. Jag sminkar även lite extra till höger och vänster om ögat. Detta gör jag så ögat skall se större och elakare ut.

   
         
 

Jag börjar sedan med flintskallighättan och sätter den på huvudet och lyfter sedan på kanterna och limmar med mastixlim

   
         
  Nu är det dags för öronen så limma med mastixlim runt kanterna    
         
  Trä sedan örat över ditt vanliga öra och tryck med fingrarna runt kanterna tills de fäster.    
         
  Här håller jag halvmasken mot ansiktet innan jag limmar så jag vet hur den skall sitta. Om det känns obekvämt runt ögonen klipper jag bort lite kring kanten. Akta så du inte klipper för mycket!    
         
  Sedan limmar jag runt kanterna på halvmasken. Om man blåser lite på limmet så det torkar en aning fäster det bättre sedan.    
         
  Sedan sätter du masken mot ansiktet och trycker med fingrarna på kanterna tills det fäster. beövs det mer lim går det att pensla på runt kanterna.    
     
 
  Dags för hakan. Här limmar jag runt kanterna och snålar inte med limmet då risken att det lossna är störst vid hakan som man rör mest.    
         
  Håll fast hakan och tryck med fingrarna kring kanterna tills det fastnat.Här tar jag även extra lager med flytande latex för att underlätta påfrestningarna vid rörelse    
         
  Nu är det dags att ta flytande latex med svampen och dutta ett lager över skarvarna. Låte det torka lite och tryck med fingrarna där det är ojämnt och ta sedan ett par lager latex till och låt torka imellan. Använd gärna hårtork så går det snabbare    
         
  Ta nu samma grundfärg på sminket du sminkade lösdelarna med och sminka över skarvar och hud. På små partier använder jag pensel istället för svamp för att inte skada kanterna.    
         
  På de större hudpartierna använder jag sminksvamp i skumgummi    
         
  Nu är det dags för det sista finliret. Ta mörkt smink och gör skuggor och förläng lösdelarnas fördjupningar så det sträcker sig över din egen hud    
         
  Skapa egna små fördjupningar och skuggor med mörkt smink och förhöjningar med lite ljusare nyans.    
         
  Sådär! Färdigsminkat. Man kan se en lätt färgskillnad då jag inte hade en hudfärgad halvmask men det syns inte så mycket i mörkret men en god idé är att ha samma färg på alla lösdelarna. Lycka Till!!!